Inici

TEMPUS | Centre d’Investigació i Difusió Musical

PRESENTACIÓ

El Centre d’Investigació i Difusió Musical TEMPUS és una entitat privada dedicada exclusivament a la música en les facetes cultural, científica i educativa. La institució va ser creada al març de 2009 per la musicóloga i directora Marian Rosa Montagut, qui continua al front de la mateixa, i en l’actualitat compta amb la col·laboració de prestigiosos investigadors i músics de tot el món, com el Dr. Antonio Ezquerro Esteban (CSIC), el Prof. Ramiro Albino o la Dra. Rosa Isusi (Universitat de València), entre d’altres. 

TEMPUS neix de la necessitat de mostrar els resultats d’investigacions musicològiques, més enllà de publicacions, per mitjà d’interpretacions de música en directe amb fundament científic i rigor històric. L’objectiu principal del Centre és la recuperació del patrimoni musical inèdit dels segles XVI al XVIII, que es trasllada de l’arxiu al concert mitjançant les interpretacions del grup especialitzat Harmonia del Parnàs, principalment, i també d’altres agrupacions de tot el món que soliciten les nostres investigacions i transcripcions, com la Capilla del Sol de Buenos Aires (Ramiro Albino, dir.), Ars Cantorum d’Uruguay (Gastón Gerónimo, dir.) o el Coro del Fin del Mundo d’Ushuaia (Pabo Poznan, dir.).

TEMPUS | CIDM compta amb una amplia biblioteca especialitzada i realitza tarees de divulgació necessàries per acostar la música a la societat, com conferències, cursos, investigacions educatives i coordinació de festivals i concursos. També rep encàrrecs d’institucions per col·laborar en diverses activitats, com redacció de notes per a programes de mà, direcció artística de festivals, conferències, cursos especialitzats i divulgatius, concerts didàctics, coordinació de tribunals per a concursos, estudis educatius, o transcripció i edició de partitures.

[instagram-feed]